A citromfű illóolaj ígérete a péknek

Mióta megnyitottam a pékségemet az alvásom elég rendszertelenné vált. Nem véletlen a mondás, hogy „Ki korán kel, kenyeret süt!” Ez rám is abszolút mértékben igaz. Még akkor is, ha rengeteg segítségem van és nem lehet okom panaszra. A biológiai órám azonban érzi a felfordulást.

Az egyik barátnőmnek, Kittinek meséltem az alvászavaromról. Ő javasolta nekem, hogy próbáljam ki a citromfű illóolajat. Mivel a citromfű idegnyugtató hatású, érdemes alvás előtt aromaterápiát tartani vele.

El is kezdtem a neten keresgélni, hol lehet beszerezni a citromfű illóolajat. Mivel a mindennapjaim fel vannak borulva, így mindenképpen online kellett megrendelnem a terméket, hogy ki tudjam próbálni. A keresésem során találtam rá a Humanity Áruházra, aminek ugyan a székhelye az ország másik felén van, hiszen én Győrben vagyok, ők pedig Békéscsabán. Talán ennél messzebb nem is találhattam volna beszállítót. De hála az internet korának, semmi nem akadály.

A Humanity Áruház 24-48 órán belüli szállítást vállal. Mivel a lakásom a pékség felett van, így tulajdonképpen bármikor meg tudnak találni. A fontos az volt, hogy házhoz jöjjön a csomag, és erről a GLS futárszolgálattal gondoskodnak is. De GLS vagy Posta csomagponton, vagy személyesen is át lehet venni a megrendelt termékeket, bár én ezekkel az opciókkal egyáltalán nem tudtam élni a munkámból adódóan.

A megrendelésem a Simple Pay rendszerén keresztül bankkártyával ki is tudtam fizetni, így igazából már csak várnom kellett, hogy a futár megérkezzen.

Ja, hogy végül mit is rendeltem? Itt linkje: https://www.humanityaruhaz.hu/termek/citromfu_100_tisztasagu_termeszetes_illoolaj.html

A választásom azért esett erre, mert nekem nagyon fontos, hogy természetes illóolajat használjak, amelynek 100%-os a tisztasága. Már maga a Humanity Áruház is azért volt igen szimpatikus, mert a legtöbb termékük természetes. A filozófiájukkal abszolút mértékben tudok azonosulni, hiszen a hulladékcsökkentésre fókuszálnak, így amit lehet, azt újrahasznosítható üvegcsébe, edénybe, papírba csomagolják. A pékségben én is kifejezetten törekszem a hulladékcsökkentésre, a pékáruhoz inkább adunk pamut kenyereszsákot, de a műanyag felejtős.

De térjünk vissza a Melissa officinalishoz, vagyis a citromfű olajhoz. A honlapon figyelmesen elolvastam a leírtakat, így igazából rájöttem, hogy ha az alvászavaromon nem is segít teljes mértékben, akkor sem fog az illóolaj kárba veszni. Mivel a hatása fertőtlenítő és antibakteriális, így biztosan tudok vegyszermentes tisztítószert is készíteni, amit a pékségben majd fel tudok használni. Igazából bátor is voltam, mert két üvegcsével is rendeltem. Egy üvegcsében 10 ml van, és csak 1000 Ft-ba kerül, szóval én úgy gondolom, hogy ezzel abszolút jó vásárt csináltam.

A felhasználási módoknál (https://www.humanityaruhaz.hu/termek/citromfu_100_tisztasagu_termeszetes_illoolaj.html) olvastam, hogy a citromfű illóolaj bátran keverhető gerániummal és ylang-ylanggal, így ezekből is rendeltem 1-1 üvegcsével. Azt írják, hogy aromalámpából vagy alvópárnából érdemes párologtatni az illóolajat. Kitti még azt is javasolta, hogy csupán egy ruhazsebkendőre csepegtessek kicsit elalvás előtt és azt tegyem a párnám mellé. A belégzéskor az illóolaj elkezdi majd nyugtató és feszültségoldó hatását kifejteni, így könnyen álomba zuhanok majd.

Hát, ezt majd meglátjuk. A rendelésem már elküldtem, a futár pedig 24-48 órán belül érkezik, úgyhogy pár nap múlva az eredményekről is be tudok számolni. Legrosszabb esetben tényleg más felhasználási módját veszem igénybe az illóolajnak, így nem kell aggódni, az élménybeszámoló semmiképp nem marad el.