Pékségparti, avagy új állás, régi szerelem és energetika tanúsítvány olcsón

Nővéremmel, Nórával a napokban elmentünk kedvenc pékségünkbe, hogy megünnepeljük a sikeres állásinterjúját. Mivel a nővérem mindig is az állatok megszállottja volt, s most egy állatvédő alapítványhoz sikerült bekerülnie, volt mit ünnepelnünk, és természetesen tervbe vettünk egy komolyabb, ivós bulit is.

Közvetlenül az interjú után azonban bőven elegendőnek tűnt egy péksüteményezés kávéval, luxuskiadásban. Miközben rendezgettük az asztalunkon a finomságokat, Nóra megszólalt, hogy tudom-e, hogy mást is ünneplünk ma, nem csak az új állását.

Fogalmam sem volt, hogy miről lehet szó, csodálkozó és kérdő pillantásomra pedig Nóra egyre csak mosolygott, végül pedig kibökte, hogy az van, hogy a barátjával, Zalánnal eldöntötték, hogy vesznek egy házat közösen. Nos, mivel Zalánt imádtam, nagyon örültem a hírnek. És persze tudtam azt is, hogy Nórának ez milyen nagy dolog, ugyanis az utóbbi egy-két évben voltak kellemetlen időszakaik is, és néha már-már az is bizonytalannak tűnt, hogy együtt maradnak-e.

Most viszont úgy tűnt, hogy akkor végül is minden jól alakult. Nóra azt mondta, hogy tulajdonképpen már meg is hirdették a lakásaikat eladásra, és hogy a dolgaik nagy részét pedig átvitték már Zalán szüleinek a házába, mert az átmeneti időszakban ott fognak majd lakni.

Azt mondta, még szerencséjük is volt, mert Zalán egy kollégája még energetika tanúsítvány kiállításában jártas és megbízható szolgáltatót is tudott ajánlani nekik.

A cég nagyon gyorsan dolgozik, 24, de szükség esetén akár 12 óra alatt is vállalják az energetika tanúsítvány kiállítását, a futárszolgálat napi rendszerességgel szállítja az irodától az ügyfelekhez az elkészült tanúsítványokat, telefonálni pedig minden hétköznapon reggel nyolc órától egészen este nyolc óráig lehet. Ráadásul ha a helyzet úgy kívánja, a munkát akár késő este vagy akár hétvégén is megkezdik, tehát gyorsaságban alighanem tényleg verhetetlenek.

Ez pedig még mindig nem minden, ugyanis még árgaranciát is adnak, tehát ha a leendő ügyfél olcsóbb ajánlatra bukkanna bárhol, akkor azon az áron végzik el számára a munkát.

Zalánnál egyébként már meg is csinálták felmérést, és a tanúsítvány 24 órán belül készen is volt, sőt még kisokos is járt a megrendelés mellé teljesen ingyenesen. Nóra azt mondta, hogy ennek is nagyon örültek, mert telis-tele van olyan információkkal, amelyek biztos, hogy nagyon jól fognak jönni, ha megvették már a házat, ugyanis felújítási, korszerűsítési tanácsok, illetve energiatakarékossági tippek is vannak a kis kiadványban.

Végül még én is megkértem Nórát, hogy nekem is küldje át az oldalukat, mert egy ismerősöm pont házeladásban volt. Nóra át is küldte nekem, s nemsoká még az is kiderült, hogy egy másik, pécsi barátnőmnek, Áginak is jól jöhet majd az infó, ugyanis a cég, mely több mint hatvan mérnökkel dolgozik együtt, teljes körű országos lefedettséggel rendelkezik.

Ágiék egyébként a házukat pár éve teljesen újraszigeteltették, és a nyílászáróikat is jóval modernebb típusra cseréltették, így aztán a friss energetikai tanúsítvány számukra azért volt fontos, mert a régi, ami még dátum szerint ugyan érvényes volt, nyilván már nem a valóságot tükrözte.

Mindent összevetve tehát nem is sikerülhetett volna jobban ez a kis pékségparti, pár nappal később még Ági is jelezte nekem, hogy nagyon örültek, hogy átküldtem nekik a cég linkjét, ugyanis valóban nem találtak jobb árakat sehol sem. Ráadásul az ügyintézés tényleg pontosan annyira gyors és gördülékeny volt, ahogy azt a honlapon írják, igaz, ez nem csoda, hiszen a hazai tanúsítványoknak a 10%-a náluk készül, ami valóban komoly ügyfélkört és szakmai tapasztalatot jelez.

Áginak egyébként már telefonon, a felmérés előtt jelezték, hogy mire lesz majd mindenképpen szükség, így a helyrajzi szám, az alaprajz és műszaki leírás előkeresésére pont elegendő ideje maradt a felmérést végző mérnök megérkezése előtt.

Ágiéknak végül a régi EE, “átlagosnál jobb” minősítés helyett most CC, tehát “korszerű” minősítést kapott a házuk, ami már tükrözi az ingatlan valós értékét is, így az új energetika tanúsítvány birtokában hamarosan belekezdhetnek ők is az eladásba.