Vízmentes autótisztítás és egy süti ugyanazon a délutánon

Világéletemben édesség-imádónak tartottam magamat: a családi ebédeken a desszert jobban lázba hozott, mint például édesanyám marhapörköltje, amelynek készítésével hosszas órákat töltött el, miközben a sötétkékre kopott kötényében percenként elmormolt valamilyen nyomdafestéket nem tűrő bosszankodást. Szerencsére, ma már nem kell összeülni a rokonokkal ahhoz, hogy hódolhassak ennek a szenvedélyemnek: Budapest ugyanis tele van jobbnál jobb cukrászdákkal és pékségekkel. A vasárnap reggeleimet rendszerint az egyik kedvenc pékségem teraszán szoktam eltölteni, ahol elfogyasztom a számomra tökéletes brunch-ot: egy bögre szépen rétegelt tejeskávét, illetve egy mogyoróvajjal és áfonyalekvárral töltött croissant-t.

Előző vasárnap is éppen a szokásos rituálémat tartottam, amikor egy kisebb veszekedés ütötte meg a fülemet: két középkorú férfi vitatkozott az autómosásról. Később kiderült, hogy a vita valójában a környezetvédelem témaköréből indult: egyikük lelkes környezetvédő, míg a másikat nem igazán izgatja, hogy mi lesz a bolygóval pl. 20 év múlva. Ebből kifolyólag igencsak nevetségesnek tartotta a víz nélküli autómosás gondolatát, amelyet barátja példaként hozott fel a környezetvédelemre. A környezetpárti fél erre felhozta a Safety Wash példáját, illetve pár perc alatt felsorakoztatta neki a víz nélküli autómosás mellett szóló érveket: a hatékonyságot, a kényelmet és a gyorsaságot, továbbá az eljárással megtakarítható vízmennyiséget. Egy átlagos automata mosásonként ugyanis kb 150 liter tisztító-és vegyszerekkel teli vizet enged a csatornákba és a talajvíztározókba, alattomos károkat okozva ezzel az ökoszisztémában.

… és így működik a Safety Wash!

Elmesélte, hogy ő már egy ideje a Safety Wash termékeivel tartja tisztán az autóját, amikor az enyhébb mértékben szennyezett. Azt ő is elismerte, hogy amikor sár vagy más szennyeződés miatt az autó koszosabb az átlagosnál, akkor minimális vizet ő is szokott használni. De mivel többnyire csak a városi por ül meg az autón, így a Safety Wash nanotechnológiával működő tisztítószerei maximálisan hatékonyak.

Elővette a telefonját is, hogy azon mutassa meg a Safety Wash weboldalát. Hosszasan ecsetelte, hogy először ő is kicsit szkeptikus volt, de már az első használat után teljesen meggyőzték a termékek. Legelőször ellátogatott a Safety Wash mosójába, ahol végig nézte, hogy milyen profi módon válik egy tisztábbá az autója. És valóban kizárólag a vízmentes termékek használatával történt az autómosás (talán egy-két sárfoltnál használtak csak vizet). Ott elmondták neki, hogy az autómosás a legtöbb ember számára egyet jelent a bő vízzel történő jármű tisztítással. A technológiai fejlődésnek köszönhetően azonban van már lehetőség ilyen nagyszerű eszközök alkalmazására, mint a Safety Wash tisztítószerei.

A morgós cimbora lassan elcsendesült, de még mindig szkeptikusan meresztette a szemét. A környezetpárti barát végül felajánlotta, hogy ássák el a csatabárdot. Cserébe szívesen megmutatja a hitetlenkedőnek az ő autóján, hogy mire is képesek a Safety Wash termékek. Az ingyen autómosás gondolatára a morgós cimbora is felengedett és elfogadta az ajánlatot. Ennek hatására én is elhatároztam, hogy legközelebb a Safety Wash tisztítószereivel fogom csillogóvá varázsolni az autómat.