A szoftver vásárlás egy pékség számára is fontos lehet

Ha azt mondom, hogy szoftver vásárlás, lehet, hogy a hétköznapi életből nehezen hozunk fel példákat. Pedig ez egy kicsit maradi hozzáállás. Ha jobban belegondolunk, ma már minden digitalizált formában működik, számítógépes rendszerek és szoftverek segítenek rendszerezni és automatizálni bizonyos műveleteket. Legalábbis így kéne, hogy legyen.

Ha viszont arra gondolok, hogy például egy pékség háttérmunkájában is mennyi minden nem úgy történik még, mint ahogyan lehetne, akkor sokkal inkább a magyar valóságban találom magam pillanatok alatt. Mert hát nálunk még mindig sokkal inkább olyan tendenciák vannak, amik azt mutatják, hogy mennyire le vagyunk maradva. A környező országokhoz képest sajnos még mindig a béka hátsója alatt tartunk valahol.

Pedig ha csak a helyi pékségre gondolok, azt érzem, hogy itt igazán minőségi tevékenység folyik. Több üzlet van a városban, mégis mindig ez van dugig emberekkel – már a vírus mentes időkben. Itt a legfinomabb a sajtosrúd és itt a legszélesebb a mindenmentes termékek palettája. Ez ma már szerintem olyan szempont, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni egy termékkínálat összeállításakor. Ha csak a legszűkebb baráti körömre gondolok, a jelentős részük kivétel nélkül csak valamiféle speciális péksüteményt eszik meg. Éppen ezért aki nem gyárt ilyesmit, annak esélye sincsen életben maradni.

De ebben a pékségben aztán tényleg minden van. Kétség kívül minden vásárló igényeire fel vannak készülve és a forgalom azt mutatja, hogy tényleg jól csinálják a dolgukat. Ha épp a városban járok (mert életvitelszerűen már nem itt élek), akkor én is mindig beugrok valami finomságért. Egyszerűen jó dolgokat csinálnak és kész. Ami finom, az finom. A személyes kedvencem a juhtúrós croissant. Egyszerűen én ennél finomabbat még soha, sehol nem ettem. Nagyon jól sikerült termék, kétség sem fér hozzá. A szüleim, akik még mindig itt élnek, nagyjából két naponta látogatják az üzletet és minden finomságot innen szereznek be. Örülök, hogy ilyen jó étvágyuk vagy.

Persze az, hogy a szakmában ilyen jól megy ez üzlet, nem csak a termékeken múlik. Nagyon nagy most már a súly a háttérmunkán és az online megjelenésen is. Ez az az elsődleges platform, ahol az emberek találkoznak egy-egy céggel. A háttérmunkák pedig biztosítják, hogy minden az előre eltervezetteknek megfelelően működjön.

Ahhoz, hogy megtudjuk, hogy egy adott szakterületen melyik szoftverek azok, amik mondjuk egy pékség üzemeltetésében segíthetnek, rengeteget kell keresgélni. Az még hagyján, hogy ez nem a legegyszerűbb terület az információszerzés szempontjából, de nagyon nehéz elkeveredni a sokféle lehetőség útvesztőjében. Éppen ezért vannak olyan vállalkozások, akik kimondottan a szoftver vásárlás nehézségein segítik át a cégeket.

Ilyen például az uzletiszoftver.com címen elérhető vállalkozás is. Nincs egyszerű dolga annak az üzlettulajdonosnak, aki próbálja valamilyen transzparens mederbe terelni a folyamatait. Ebbe beletartozhatnak a beszerzések, fejlesztések, a napi projektmenedzsment, a karbantartások és a forgalom nyilvántartása is – hogy tényleg csak néhányat említsek a millió és egy speciális igényből. Na de mégis, honnan tudná egy tulajdonos, hogy ilyen komplex feladatokra melyik szoftvert, vagy szoftver családot érdemes megvenni? Persze rengeteg rászánt munkaórával és keresgéléssel kialakulhat egy kép bennünk arról, hogy mi lehet a legjobb megoldás. De összességében az a véleményem, hogyha csak nem vagyunk IT szakemberek, akkor ezen a területen igenis érdemes segítséget kérni. Rengeteg eltékozolt időtől, energiától és így pénztől menthetjük meg magunkat, hogyha már a folyamat elején a hozzáértőkkel dolgozunk együtt.

Az uzletiszoftver.com csapata abban tud segítséget nyújtani, hogy az igényeinket és szükségleteinket felmérve egy olyan szoftvert vagy szoftvereket ajánlj, amivel a megfelelő módon tudjuk kezelni a folyamatainkat. Ez igazán nagy feladat tud lenni, akár csak egy olyan egyszerűen hangzó üzlet esetén is, mint egy pékség.

A tanácsadást követően lehetőség van arra is, hogy a tanácsadók segítségével teremtsük elő a forrást a szoftver vásárlásra, ugyanis mindig vannak olyan pályázatok, amik az ilyen irányú fejlesztéseket támogatják. Tehát, ha igazán nagy szerencsénk van és ügyesek is vagyunk, akkor akár ingyen tudjuk fejleszteni a számítógépes rendszerünket (szoftveres oldalon) méghozzá úgy, hogy közben egy másik vállalkozásnak is jót teszünk. Szerintem ezek a kölcsönösen jó megállapodások viszik igazán előre a világot, az országot.

Gyorsan felvetődhet a kérdés, hogy de vajon tényleg minden területen tudnak tanácsot adni a szoftver vásárlásban? Hiszen itt akkor olyan óriási adatbázisról és tudástárról lehet szó, amit ép ésszel nehéz felbecsülni. A válasz viszont az, hogyha nem hiszitek, keressétek fel őket a weboldalukon és egy gyors kapcsolatfelvételt követően győződjetek meg róla személyesen. Amit mindenképpen el tudok mondani, az az, hogy az élet számos területét lefedik már csak azok a kategóriák is, amiket a leggyakrabban felmerülőként említenek a honlapjukon. A teljesség igénye nélkül itt van ezek közül néhány:

 • Gyártási szoftver
 • CRM szoftver
 • Vállalatirányítási rendszer
 • Kiskereskedelmi POS-rendszer
 • Projektmenedzsment szoftver
 • Fogászati szoftver
 • Flottakezelő szoftver
 • Call center szoftver
 • Orvosi szoftver
 • Építőipari szoftver
 • Készletnyilvántartó szoftver
 • Ügyvédi szoftver
 • Ellátásilánc-menedzsment szoftver
 • Értékesítési szoftver
 • Oktatási tartalomkezelő rendszer.

Hangsúlyozom, hogy ez bőven nem az összes terület, amelyeken belül a szoftver vásárlás útvesztőiben segíteni tudnak eligazodni. Persze már ez is rengeteg témakört lefed, gondoljunk csak bele például egy értékesítési szoftvert mennyire univerzálisan lehet használni a pékségtől az autókereskedésig bárhol.

Függetlenül attól, hogy mekkora vállalkozásról van szó, azt gondolom, hogy minél előbb érdemes ilyen programokat igénybe venni. Ezekkel rengeteg időt és energiát lehet megspórolni. Arról nem is beszélve, hogy akár már az indulástól kezdve lehet rendszerezett formában adatokat gyűjteni, ami később a segítségünkre lehet. Hogy hol? Hát például a marketing és sales tevékenységek optimalizálásában, vagy az ideális gyártási mennyiségek meghatározásában. Ha kellő mennyiségű adatunk van egy-egy területről, akkor nagyon pontos képet kaphatunk a különböző vevői viselkedésekről és gyakorlatilag bármiről, amit csak mérni, monitorozni szeretnénk.

Éppen ezért tényleg arra buzdítok minden kezdő vállalkozót, hogyha teheti, akkor csapjon bele valami olyan szoftver vásárlásba, ami előrébb viheti az üzletét, annak hatékonyságát és gazdaságos működését. Mindegy, hogy milyen területről van szó, az uzletiszoftver.com mindennemű szoftver vásárlás esetében segítséget kínálhat, nem csak a tanácsadás területén, de a tényleges beszerzésben is.

Hogyha úgy érzitek, hogy szükségetek van segítségre a megfelelő szoftver kiválasztását illetően, akkor látogassatok egy a weboldalukra, ahol mindennek utánajárhattok és eldönthetitek, hogy igénybe veszitek-e a támogatásukat. Amennyiben igen, a kezdőlapon is látható módon akár már 24 óra alatt is képesek a szakértők a megfelelő szoftvereket megtalálni és egy listát készíteni róluk. Mivel nagy összegekről van szó, azt gondolom, hogy nem érdemes alábecsülni ezt a munkát, feladatot. Ha hasonló cipőben járnék, akkor minden bizonnyal kiszervezném a szoftver vásárlás ügyét egy olyan szakértő csoportnak, akik valóban értenek hozzá. Hiszen ez tényleg alapjaiban határozza meg, hogy hogy is megy egy üzlet.

szoftver vásárlás