Kik szállták meg a halásztelki pékséget?

A motoros túracsoport uzsonnája

Felettébb emlékezetes élményben volt részük a halásztelki főutcán sétálóknak tavaly nyáron. Egy közel százfős motoros túracsoport leparkolt a városka legfinomabb, messze földön híres péksége előtt uzsonnázni. A rengeteg kétkerekűvel szabályosan elözönlötték a főút padkájának egy százméteres szakaszát és a szomszédos étterem és üzletközpont parkolóját. A pékségbe gyorsan behívták a közelben lakó, éppen nem ügyeletes munkatársakat is, hogy viszonylag pörgősen, gyorsan kiszolgálhassák a hirtelen felettébb feltornyosul vevőcsapatot. A motorok többségéről ugyanis nem egy, hanem két túrázó szállt le, és mindenki éhes volt.

A pékség vezetője még azokat a már megdagasztott és megformázott péksüteményeket is gyorsan bedobta a sütőkbe, melyeket csak kicsit később szerettek volna az esti csúcsforgalomra kisütni. Így mire a motoros tömeg első fele gyakorlatilag kifosztotta a pékséget, a második felét már frissen sült, forró áruval tudták kiszolgálni. A kétkerekű túrázók a hátsó bőröndöket használva bárpultként jóízűen meguzsonnáztak a minőségi pékárukból. Közben remekül szórakoztak az összesereglett gyereksereggel, akik lelkesen csodálták a csillogó-villogó járgányokat és kérdezgették a sofőröket és az utasokat. Kiderült, hogy a csapat Bajára kirándult aznap, ahol ettek egy jó halászlevet, és Ráckevén átkelve a Kis-Duna fölött a Csepel-szigeten keresztül tartottak hazafelé.

Műszaki szemle: fókuszban a motorgumik

A kicsit idősebb fiatalok a sokféle kategóriát képviselő motorgumikat is szemügyre vették. Az egyikőjük, aki szemlátomást jártas volt a témában, megjegyezte, hogy a csoport felsorakoztatta a motortire.hu teljes motorgumi kínálatát. Valóban, a százféle gumiabroncs szinte mind más és más volt.

A Motortire.hu az ország egyik legnagyobb motorgumi, robogó gumi és autógumi forgalmazója. Immár 13 éve kereskednek motorabroncsokkal, és végzik azok felszerelését kiválóan felszerelt, korszerű műhelyükben. Sőt, egy ideje autószervizt is működtetnek a Méta utcai telephelyen. Csupán előzetes bejelentkezésre van szükség, és már fogadnak is minden ügyfelet. Akciók folyamatosan egész évben elérhetők a motorgumi webshopban, ráadásul praktikus motoros ajándékokkal is rendszeresen kedveskednek a vásárlóknak.

motorgumi

A forgalmazott motorgumi típusok minden járműtípust lefednek. Legyen szó akár robogóról, cross motorról, enduro, túra- vagy sportmotorról vagy akár chopperről, biztosan található bőséges kínálat a megfelelő abroncsokból. A legnagyobb márkák széles portfólióját tartalmazza a választék, így a Bridgestone, a Michelin, a Continental, a Pirelli, a Dunlop vagy a Metzeler rajongói mellett meg fogják találni kedvencüket a Mitas, a Heidenau és a Vee Rubber hívei is.

A webáruház rendkívül nagy készlettel rendelkezik a népszerű termékekből. Abban az esetben is csak legfeljebb 5 munkanapot kell várni, ha valamelyik termék épp nincs raktáron. Ilyenkor is előfordul viszont, hogy akár 1-2 nap alatt beszerzik a tételeket. Ha esetleg ez hosszabb időt venne igénybe, telefonon értesítik a vásárlót, és egyeztetik vele, hogy a hosszabb szállítási határidő mellett is szeretné-e az adott terméket megvásárolni.

Megbízható és gyors kiszállítás

A munkanapokon délelőtt leadott, készleten lévő megrendeléseket még aznap összekészítik, és átadják a futárszolgálatnak. Így kimondottan gyorsan, akár már másnap ki is szállítja a futár a megadott kézbesítési címre. A házhoz szállítás a DPD közreműködésével történik a teljes ország területének lefedésével. Ráadásul a méretes szállítmányt csupán 2000 forintért viszik házhoz bárhová Magyarországon.

Természetesen lehetőség van személyes átvételre is. Ez akkor különösen előnyös, ha a motorgumikat fel is kell szerelni, hiszen a telephely szervize ezt meg el is tudja végezni. Ennek a szolgáltatásnak a segítségével lehetővé válik, hogy akár a megrendelés másnapján már használni is lehessen a jármű vadiúj abroncsait.

A motorosok után csak a szép emlék marad

Az étkezési szünet végeztével a motoros csoport vezetője hálásan megköszönte a pékségnek a nyájasságát és a gyors kiszolgálást. Majd az első és a hátsó tagok fedezésével szépen sorban továbbindultak. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a csapatból kivált elöl és hátul is 2-2 motoros, akik az úttest jobb sávján keresztbe állva elöl és hátul is mindkét irányból lezárták a forgalmat, amíg mindenki egymás után besorolva szépen tempósan megindult. Amikor fogyni kezdett a tömeg, a közreműködő motorosok udvariasan megköszönték a várakozó autósoknak az 1-2 perces türelmet, és ők is beálltak a sor végére. Nemsoká már csak a motorgumik egyre halkuló moraja maradt a felejthetetlen látogatás után.