A pékségek még ma is az információ áramlásának színterei

Én egy kis kézműves pékségben dolgozom a belvárosban, amit nagyon szeretek, mert itt mindig azt érzem, mintha visszacsöppennék körülbelül 100 évvel ezelőttre. Nagyon jó kapcsolatot sikerült kialakítanom néhány törzsvásárlóval, akik mindig mesélnek valami érdekeset, amit én szívesen meghallgatok, és ők is érdeklődnek felőlem. Néha az is előfordul, hogy többen összegyűlnek és hárman-négyen beszélgetünk, így egymásnak is tudnak segíteni és mindenki megtapasztalja, milyen jó egy közösséghez tartozni.

A minap történt, hogy két kisgyermekes anyuka tévedt be hozzám egyszerre, és kiveséztük a fogzás témakörét. Szeretném veletek is megosztani a hallottakat, hátha segítségetekre lesz.

Az egyik anyuka kisfia már két éves, és rengeteg rágókát, cumit, gélt stb. kipróbált, mire sikerült egy hatékony megoldást találni a picinek a fogzás okozta fájdalmak enyhítésére. Az interneten talált egy nagyszerű blogot, ahol rengeteg hasznos információ található a fogzás témakörében. Majd kiderült, hogy a blog egy céghez tartozik, akik olyan termékeket forgalmaznak, mint például rágóka, pelenka vagy különböző fejlesztő játékok.

Számára a rágómaki vált be a fogzás fájdalmának kezelésére.

Ez egy tömör anyagból készült rágóka, ami egy darabból áll, tehát nem merülhet fel az, hogy esetleg lenyelni a gyerek és megfullad. Továbbá van annyira kemény, hogy szétrágni vagy széttörni sem tudja. A maki ott is volt náluk, így meg is tudta mutatni a másik anyukának. A kislányától alig lehetett elvenni a makit, mert annyira hozzánőtt már, hogy szinte egy percre sem akarta elengedni.

Nagyon aranyos tárgy szerintem is, szép színe van, barátságos arca, nem túl nagy, de nem is túl kicsi, szóval tényleg nagyon király. Azt is megtudtuk, hogy többféle színben is elérhető, valamint, nem csak makit gyártanak, de dinót, pingvint meg ilyeneket is, szóval a kicsit válogatósabb kisfiúknak, kislányoknak is tudunk megfelelőt választani.

A fogzás fájdalmai ellen azért is nagyon hatékony, mert az állat feje rücskös, és az valahogy masszírozza a gyerek ínyét is.

Az anyuka azt mondta, a rágókára szokta kenni a fájdalomcsillapító gélt is, mert így tuti eljut a gyerek szájába, ellenkező esetben pedig csak kiköpné.

A másik anyukának a kisfia egyébként még csak pár hónapos, de a kislányos anyuka azt mondta, ez a rágóka már pár hónapos kortól alkalmazható, egészen 3 éves korig. Szóval elég egyszer befektetni rá, és utána hosszú ideig használható.

A tisztíthatóság a másik nagy előnye a makinak.

A kislányos anyuka arra panaszkodott a többi rágókára ezzel szemben, hogy azokat nem lehet olyan jól tisztítani, mint ezt. A rágómakit mosógépben is ki lehet mosni, illetve sterilizálóba is tehető. Mivel tömör belseje van és nem túl bonyolult forma, így a pici részek tisztítása sem okoz gondot.

A kisfiús anyuka nagyon örült neki, hogy megosztották vele ezt a sok információt, és rögtön rendelt is egyet az oldalon.

Én is lecsekkoltam, nagyon érthető az oldal és tényleg sok hasznos dolgot forgalmaznak. Még vélemények is olvashatóak a termékek mellett, ami hitelesebbé teszi az egészet. Illetve az is szimpatikus, hogy például olyan pelenkát is forgalmaznak, ami biológiailag lebomló anyagból készült.

Jó, hogy ilyenre is odafigyelnek már pelenkagyártásnál is, mert ebből fixen sokat használunk, ameddig pici a gyerek.

El is mentettem az oldalt, mert a testvéremnek hamarosan gyermeke fog születni, így már tudom majd mit adjak nekik babaváró ajándékként.