Péksütemény fotózás és szelfi fotózás egyben? Miért ne?

A pékségben úgy érzem magamat, mint egy hercegnő a kastélyában. Az omlós tészták, varázslatos formájú, ropogós kérgű kenyerek, zsemlék, kiflik, mintha egyfajta káprázatos világot teremtenének meg. Mindenkinek csak azt tudom kívánni, hogy találja meg magának azt a hivatást, ami boldoggá teszi és hozzám hasonlóan meg tud élni. Nincs is ennél jobb!

Az eheti kedvencem az imádni való kis sós és szezámmagos kiflijeink, amikkel nagyon jól fel lehet dobni a reggeli menüt. Persze még ennyi év után is minden nap izgulok a sütés ideje alatt, hogy vajon kellően meleg volt-e, minden bekerült a tésztába, aminek kellett, ne legyen nedves az elkészült péksütemény, pihenjen eleget, de legyen még kellően friss, amikor a vásárló kosarába kerül. Azt hiszem, ha valaki egy ilyen szerelem gyerek tulajdonosa, ezek az érzések soha nem változnak benne. A ma reggeli kiflik gyönyörűek lettek, fényes és ropogós héj, amit kis cuki szezámmagok koronáznak meg és az egész hihetetlenül puha belsővel párosul. Egy kis sonka és egy bögrényi vaníliás-kávés tej mellé remek napindító reggelivel kezdhetjük meg a napunkat.

Ma reggel a szokásos friss pékáru fotózása közben az jutott eszembe, hogy jó lenne különféle háttereket használni a pék termékek fotózásakor. Próbáltam minden módon keresni, kutatni ennek a megoldására, végül a fotó fal kifejezésre valami olyat találtam, amire nem is gondoltam eddig. Illetve korábban már eszembe jutott egy fotózás az egyik rendezvényünk alkalmával, de azt hiszem, hogy ez sokkal több, érdekesebb, izgalmasabb, mint amit valaha terveztem bevezetni.

Bár nem pont ilyen típusú fotó falat kerestem, nagyon megtetszett a szolgáltatás, amit találtam. A különféle színes, virágos, aranyozott, szívecskés, téglafal, farönk, csillogó fotó fal háttereket átnézése közben azon kaptam magamat, hogy egy igazán különleges lehetőségbe botlottam bele. Ez a szolgáltatás a selfie gép bérlése. Azonnal beindultak az agytekervények, és már pörögtem is azon, hogyan lehetne összekapcsolni a pékséget egy ilyen szelfi fotózós nappal, ami a vásárlók számára is izgalmas lehet, és még a pékségünket is tudjuk vele népszerűsíteni. Csak gondoljatok bele, milyen jó pofa az, amikor reggel betértek a szokásos péktúrára megvenni a napi betevőt, csak úgy rutinból és hirtelen megpillantotok egy szelfi gépet. Na ilyenre biztos nem számítanátok egy pékségben. Ez is eszméletlenül jó ötlet. Akárhogy is indul a vásárló napja, biztos, hogy egy ilyen berendezéssel fel tudjuk dobni a napját.

Nagyon fontos számomra, hogy olyan céggel lépjek kapcsolatba, akiknek már vannak referenciái. Alapos utánajárást követően tudtam meg, hogy a selfie gép csapata már több száz rendezvényt tudhat maga mögött sikeresen, ez a szakmai tapasztalat pedig elegendő volt számomra ahhoz, hogy meg tudjam hozni a döntést. Igen, ez kell nekem!

A bérlés menete roppant egyszerű volt. Az oldalon található egy űrlap, ahol az ajánlatot be lehet kérni néhány adat megadását követően, mint a helyszín, időpont, kiválasztott fotó fal háttere. Az árajánlat beérkezését követően, ami már másnapra meg is érkezett, mikor elfogadtam az árat már rögzítették is a rendelési folyamatot. Nagyon gyors volt az egész ügyintézés, és nagyon alaposan át is beszéltünk mindent, így biztos vagyok benne, hogy a nagy napon nem fogunk semmilyen problémába ütközni.

Amit külön kiemeltek, hogy nagyon fontos, hogy legyen a helyszínen egy 3 x 3 méter nagyságú terület, ahová fel tudják majd állítani a fotósarkot. Ránézésre azt gondoltam, van is ekkora helyünk, egy mérés után pedig kiderült, hogy valóban így van. Sokat gondolkodtam az intervallumon, végül mi a hat órás bérlési időt választottuk, de ez az esemény helyszínén is hosszabbítható, ez a rugalmasság nagyon kedvező volt számomra, hisz nem tudhatjuk előre, hogy végül mennyi időre is lesz szükség. Arra számítok, hogy bejön az ötlet, és végül hosszabbítást is kell kérnünk.

Nekem a kedvencem a virág mintájú háttér, de a többiekkel való egyeztetést követően úgy döntöttünk, hogy valamivel semlegesebb hátteret választunk, így végül egy arany színű, rombusz mintákkal ellátott fotó fal mellett döntöttünk. A virág háttérről azért még nem mondok le, nyáron ez még egy jól felhasználható ötlet lehet, a tűzijátékos mintát pedig születésnapon vagy akár augusztusban az államalapítás ünnepén is használhatnánk. Igen, már teljesen rápörögtem, és már minden alkalomra tervezem a fotó falas szelfi gép felállítását. Kicsit előre szaladtam? Lehet, de igazán kreatív és különleges ötletről van szó. Ilyennel nem minden nap találkozik az ember, pláne nem egy pékségnél.

Nagyon tetszik, hogy nem csak a mintás háttérrel lehet feldobni a hátteret, hanem egy halom mókás kiegészítővel is izgalmasabbá teszik a fotók elkészítését. Egyébként a fotók száma lényegében végtelen, a megadott időn belül bármennyi képet lehet készíteni, ezt jól ki lehet majd használni. Biztos, hogy mi is fogunk a többiekkel jó pár képet készíteni. Személyes asszisztencia is jár a szolgáltatáshoz, aminek köszönhetően nem kell majd nekem a gép mellett álldogálnom, és segíteni a vásárlóknak a fotók elkészítése közben. Bár biztos sokat fogok ott sündörögni, de nagyon előnyös, hogy nem kell fixen ott lenni, mert a bérlési idő alatt végig a helyszínen van egy segítő, aki a gép kezelésében segít, illetve megválaszolja a vendégek kérdését is. De a leírás alapján azt gondolom, hogy bárki könnyedén, akár egyedül is el tudja készíteni a szelfit magáról, hiszen csak egy gombot kell megnyomni, majd pedig a visszaszámlálás alatt felvenni a legjobb pózt és már készül is a fotó.

A fotókat pedig nem csak digitálisan, hanem nyomtatott formában is megkaphatják a vendégek, a mérete pedig 10×15 cm, így tényleg egy klassz meglepetéssel térhetnek haza. Kérhetnénk más méretben is a fotókat, de szerintem ez a méret tökéletesen megfelelő. Amit pedig a megrendelést követően rögzítettem igazán, az pedig, hogy nem csak álló képek készítésére van lehetőség, ugyanis az automata szelfi gép képes arra, hogy rövidebb mozgóképeket is rögzítsen, vagyis az álló képek mellett animációk készítésre is lehetőség van. Milyen szuper ez!

Biztosítottak arról, hogy a megadott időpont előtt egy órával már ott lesznek nálunk, hogy a helyszínt teljesen fel tudják készíteni, és a vásárlókat se zavarják az előkészületek.

A vicces kellékek pedig a jó hangulatot is biztosítják, így akinek kedve támad, akár különböző parókákat, mű bajuszokat, koronát, álarcokat is fel vehet a fotózás erejéig, így aztán tényleg jó hangulatot teremthetünk meg kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Hátha lesz olyan kislány, aki hasonlóan hozzám egy kastélyban érzi majd magát és koronával fotóztatja le magát.

Ahogy említettem, korábban már gondoltam arra, hogy lehetne fotózást szervezni valamilyen apropó kapcsán, de nagyon macerásnak éreztem egy fotós beszervezését, kialakítani az egészet, így már nagyon rég elvetettem ezt az ötletet. Viszont ezzel a lehetőséggel minden nagyon egyszerű és nagyszerű, és minden vásárló egyben profi fotóssá is válik a nagyon profi szelfi gépnek köszönhetően.

Kicsit aggódtam azon, hogy a pékség nem úszik hatalmas fényáradatban, de tudomást szereztem arról, hogy ez a szelfi berendezés rendelkezik saját vakuval is, így nem jelent problémát, ha az esemény sötétebb helyszínen van. A sötétebb helyiség ellenére is képes világos, jó minőségű képek készítésére. Ez egy újabb plusz pont.

Mi a koncepció? Alapvetően logózott fotókat kértem, így bármilyen képet is készítenek a vendégek, a fotóra rákerül a logónk, már ez így plusz lehetőség a reklámozásra. De a fő koncepció az lenne, hogy a bevásárlással együtt készítsék el a fotókat, és mivel digitális formában is meglesznek a képek, így azonnal feltölthetők a közösségi oldalakra is, amivel további ismeretségre tehetünk majd szert. Azt hiszem, erre szokták mondani, hogy két legyet egy csapásra. Jó szórakozás a vásárlóknak, és kiváló reklám a pékségnek. Olyan mintha a kis kastélyomat felturbóznám egy varázslatos dobozzal, ami mókát, örömet hoz a betérőknek. Én már nagyon izgatott vagyok!