A kedvenc pékségem után kedvenc fogorvosom is lett

A belvárosban dolgozom és szeretek minden reggel munka előtt megreggelizni és nyugodtan kávézni egyet, ezzel elindítani a napot és nem rohanva befutni az üzletbe. Pont útba is esik a kedvenc pékségem a Deákon, ahol a kávét is nagyon szuperül főzik, így legtöbbször itt indul a napom. Egyik héten többször is édeset reggeliztem, kakaós csigát és túrós táskát, amitől mindig eléggé érzékenyek lettek a fogaim és észre vettem, hogy minden édes dologra fájdalmat érzek, ami egyre rosszabb lett. Tudtam, hogy nem érdemes tovább várni, meg kell nézetni egy fogorvossal, mert magától nem fog elmúlni a dolog.

A neten keresgéltem és ekkor találtam rá a fogorvosbudapest.info oldalára, ami nagyon szimpatikusnak tűnt. Először az árakat néztem, hogy tudjam mire számíthatok és meg is találtam mindent, teljesen korrekt módon feltüntetve, pontos árakkal leírva. Ez nem sok helyen ennyire konkrét és tételes, ezért nagyon örültem, hogy nincs zsákbamacska a fizetésnél. Magánrendeléssel számolva nem ért meglepetés, így gondoltam gyorsan kérek is időpontot telefonon, és viszonylag hamar be is tudtak szorítani egy hétköznapi napra. A panaszaimat elmondtam a recepciósnak is, azt mondta valószínűleg lyukas fog állhat a háttérben, így nagyjából egy fogtömés idejével számol. Piszkosul félek a fogorvostól, így gondoltam még jobban utánanézek a dolognak. A Fogorvos Budapest rendelője nagyon szép környezetben található, és a felszereltség is maximálisan kielégítő, így erre panasza nem lehet senkinek, aki ide jelentkezik be bármilyen kezelésről is legyen szó. Az ellátás nagyon széleskörű, az ingyenes konzultációkon túl és az általános fogpótlás, húzás és fogtömésen kívül van lehetőség implantációkra, paradontológiára és gyerekfogászat is megtalálható a rendelőben.

Az oldal alján találtam információkat a kezelésekről, a fogtömésről is, így rákattintottam, hogy még jobban elrettentsem magam a helyzettől. Különböző cikkeket találtam a témában, ahol leírják, hogy a fogszuvasodás népbetegségnek számít, sokan mégis halogatni kényszerülnek, hiszen rémképek élnek bennünk a kötelező iskolai fogászatokról, így nem szívesen megyünk állami orvoshoz, de a magánrendelések pedig nem olcsó mulatságok. Barátságosnak találom, hogy az állami fogászat mellett “kampányol” egy magán fogászat, ezzel előre megelőlegeztem egy kis bizalmat a részükre, és nem is okoztak csalódást.

A rendelőben kedves recepciós és gyönyörű, tiszta, nagyon színvonalas látvány fogadott, süt a professzionalizmus a helyről és látszik, hogy nagyon odafigyelnek a páciensek kényelmére, ezzel megelőlegezve egy kellemesebb hangulatot a kezelés előtt. A doktornő látta rajtam, hogy nem a legnagyobb nyugalom fogott el, így türelmesen megbeszéltük milyen lesz a fogtömés, mit fog csinálni, azt javasolta csukjam be a szemem és ne nézzem az eszközöket amiket használ, mert az nem szokott segíteni, és próbáljak meg kicsit ellazulni, mert ez egy rutin beavatkozás, így nagy fájdalommal és hibával nem fog járni.

A Fogorvos Budapest egyik doktornője tanácsokkal is ellátott, hogy mivel óvhatom jobban a fogaim, hogy hogyan érdemes fogat mosni, illetve javasolta, hogy évente egyszer menjek el egy ingyenes konzultációra, ahol ha van baj, akkor az időben kiderül, és ártani biztosan nem tudok vele, illetve beszéltünk a fogkőleszedésről is, hogy milyen védő funkciói vannak és miért lenne érdemes azt is belevenni az éves repertoárba az esztétikai előnyein kívül. A fogadtatás és a doktornő kedvessége nagyon megnyugtató volt és valóban sokkal magabiztosabban megyek ezentúl a rendelőbe, mert tudom, hogy a lehető legempatikusabban fognak hozzáállni a panaszaimhoz és kedvesek, türelmesek lesznek velem.

fogtömés