Az alkoholról leszokott törzsvásárló története

Minden pékségben vannak törzsvásárlók, akiket arcról ismer az ember, esetleg azt is tudja, mit szeret, már kérnie sem kell, mi tudjuk, mit szeretne és már készítjük, azt is tudjuk, mikor fog bejönni.

Ezeknek az embereknek nem tudjuk a nevüket, de mindig van egy kedves szavuk hozzánk, sokat beszélgetünk, hiszen midnen nap találkozunk.

Ezért is szeretem a pékséget, mert rengeteg emberrel ismerkedek meg, rengeteg pozitivitást kapok az emberektől.

Van egy kedvenc vendégem, Sanyi bácsi, aki minden nap eljött a boltba, aztán egyszer csak eltűnt egy hosszabb időre, és mikor visszatért, sokkal jobban nézett ki, mint előtte. Ő sajnos alkoholista volt, de olyan mértékben, hogy ez már a megjelenésén is látszott.

Az az elterjedt, hogy az alkoholisták rossz emberek, pedig ez nem igaz, nála kevés kedvesebb emberrel találkoztam, csak sajnos nem tudott leszokni az alkoholról, most az Ő történetét szeretném megosztani veletek. Mikor újra betért egyik reggel, mindent elmesélt nekem.

Már évek óta alkoholproblémákkal küzdött, mindig elhatározta, hogy le fog szokni, de sosem sikerült neki. Most viszont a lányának köszönhetően sikerült neki. Annyi év után végül professzionális segítséget kértek a Felépülők Családi Felépülési Központtól.

A lánya messze lakik tőle, viszonylag ritkán találkoztak, ezért nem érezte eleinte, hogy az alkohol mennyire nagy probléma az édesapja életében. De mikor komolyabban elbeszélgetett az anyukájával, rájött, hogy ez tényleg nem mehet így, hiszen az alkohol lassú gyilkos, leépíti az agysejteket és rongálja a májat, ezért mindenképpen szerette volna, ha leszokik Sanyi bácsi.

Sok helyet megnézett, rengeteg helyen próbálkozott, igyekezett azt a helyet megtalálni, ahol nyugodtan otthagyhatja az apját, és tudnak neki segíteni.

Több addiktológiával foglalkozó központ van az országban, ezek mind különböznek valamiben. Mivel nem bízott abban, hogy csupán egy-két beszélgetés, valamilyen hazajárós terápia segíthetne neki, olyan helyet keresett, ami bentlakásos, ahol minden nap foglalkoznak vele és igazi, megbecsült szakemberek segítik a leszokást.

Az egyik barátja ajánlotta neki a felepulok.hu/kapcsolat oldalt, ahol egy nagyon szimpatikus addiktológiai központot talált.

A felepulok.hu/kapcsolat oldal a felépülők, egy családi rehabilitációs központ oldala. Ez egyébként egy magán rehabilitációs intézet, ahol van egy 28 napos felépülési program az olyan eseteknek, mint Sanyi bácsi.

Maga az intézet zöld környezetben helyezkedik el, kifejezetten kellemesen berendezett ház, kellemes környezetben, így a felépülni vágyók a felépülést szolgáló terápiák és beszélgetések mellett sokat kirándulhatnak. A természet közelsége is sokat szokott segíteni azoknak, akik hasonló gondokkal küzdenek.

Sanyi bácsi elmondása szerint nagyon kellemes volt az itt eltöltött idő, hiszen nem kórházi környezetben segítettek neki, hanem egy szép helyen, ahol viszonylag szabadabb volt, de ha szüksége volt segítségre, a nap 24 órájában tudta keresni a szakembereket, akik a rendelkezésére álltak.

Itt a 28 nap alatt teljesen elsajátítják a józanság megtartásához szükséges praktikákat a résztvevők, sokan egyáltalán nem is esnek vissza később sem.

Természetesen addiktológus is jelen van a helyszínen, de a dolgozók nagy része olyan ember, aki hasonlóan függőségekkel küzdött, így könnyebben átlátja a problémákat, megérti, min mennek keresztül a betegek.

Sanyi bácsi azt mondta, hogy olyan eredményeket ért el, amire otthoni környezetben nem lett volna képes. Minden hétvégén meglátogathatta a családja, és már meg is hívták az első felépülők-napi vacsorára, amit a volt pácienseknek rendez a cég.

Nagyon örülök neki, hogy meggyógyult, hogy már nem alkoholista. Azt mondta, sokkal jobb az élete, amióta részt vett a rehabilitáción, javult a kapcsolata a családjával, sokat sétálnak a feleségével, sokkal több ideje van rá és a hobbijára, mint mikor minden estét a kocsmában töltött.

A pékségben ilyen sikertörténeteket is hallok, szeretek itt dolgozni, szeretem az embereket, a törzsvásárlóimat, ezért nagyon is örülök a gyógyulásának.

Örülök, hogy időben orvoshoz kerül, hiszen az alkoholizmust sokan nem kezelik betegségként, pedig a túlzott alkoholfogyasztás komoly egészségügyi gondokat okoz. Szerencsére Sanyi bácsinak már nem lesz ezzel problémája, hála a Felépülőknek.