A kedvenc pékségem eladói is tanulnak még

Nagy szerencsém van – amire más talán pont ennek az ellenkezőjét mondaná, ugyanis az utcánk végén van egy fantasztikus pékség. Tehát egyszerűen kezdhetem úgy a napomat, hogyha nem vagyok valami őrületes késésben, akkor csak simán felkelek, kisétálok az utca végére – ez egészségügyi szempontból egyébként zseniális -, bevásárolok a családnak a friss pékáruból és csak utána indulok a munkába. Én szeretem, hogy ilyen az életem, mert amit megeszek szénhidrátként, azt le is mozgom a ki-be sétálással. Meg egyébként is. Közben pedig olyan kedves emberek dolgoznak itt, szívesen támogatom az ő helyi vállalkozásukat azzal, hogy tőlük vásárolok. Közben meg jókat beszélgetünk, ha éppen nincs kilométeres sor. Az eladók most például újra iskolapadba ültek és felnőttképzés keretében aranykalászos gazdának tanulnak a https://oktatozone.hu/ oktatásain keresztül.

Mindig ámulattal tölt el, mikor felnőtt emberek újra tanulásra adják a fejüket. Az aranykalászos gazda képzés az Oktatozone-nál olyan, hogy jól alkalmazkodik ahhoz, hogy ezt munkába járó felnőttek szeretnék elvégezni. Ez egy részszakmát ad, ráadásul a képzési díj is jóval százezer alatt van, úgyhogy szerintem “felnőttképzés szerte” jó üzlet a hallgatónak. A családjaikban úgy alakult, hogy lenne munkalehetőség a mezőgazdasággal kapcsolatosan, úgyhogy azt találták ki, hogy először elvégzik ezt a képzést, ami kellő kiindulási alapot ad a mezőgazdasági munkákkal kapcsolatosan, illetve mellette ez teszi majd azt is lehetővé, hogyha földvásárlásra kerülne sor, akkor ők is sorban állhatnak majd egy kis szántóért.

Az Oktatozone-nál nem véletlenül került elő ez a téma, hiszen ma oly sokan szeretnének a mezőgazdaságban tevékenykedni és földterületeket szerezni. Én is szívesen nekivágnék, ha értenék hozzá. De az én figyelmemet nem is ez a képzés keltette fel igazán, hanem a további lehetőségek változatossága. Ugyanis nem csupán mezőgazdasági képzéssel foglalkoznak az Oktatozone-nál, hanem számos más lehetőséget is kínálnak.

Gépészeti, és alapvetően műszaki területen az első dolgok között merül fel a hegesztés, mint elengedhetetlen és megkerülhetetlen tudomány. Aki ennek a szakmában a birtokosa, az a legjobb lehetőségekkel helyezkedhet el, itthon és külföldön egyaránt. Ezért az, hogy az Oktatozone-nál ezt a tanulást el lehet kezdeni felnőttképzés formájában, szerintem zseniális. Mármint, aki rájön, hogy pályát tévesztett, az is lehetőséget kap a hétvégi tanórák és gyakorlatok által, hogy szakmát tudjon váltani. Ráadásul a képzés díja egyáltalán nem tükrözi azt, hogy aztán mennyire jól lehet egy ilyen szakmával keresni.

Természetesen más területeket is felsorakoztatnak a képzési palettán. Például, ha valaki “elektromos” ember, akkor azon a területen is továbbképezheti magát, lásd a https://oktatozone.hu/ oldal infói. A villamos biztonsági felülvizsgáló képzés minden bizonnyal népszerű, hiszen bizonyos jegyzőkönyveket csak ennek a képesítésnek a birtokában készíthet el a szaki. Szóval ez is egy olyan tudás, aminek sokan szeretnének a birtokában lenni, érthető okokból.

Az Oktatozone képzési lehetőségei tehát kellően diverz képet mutatnak, míg a képzések színvonalában nincs különbség: mindegyik magas szinten teszi lehetővé az adott szakma elsajátítását, kellő mennyiségű gyakorlati oktatással és remek oktatók közreműködésével. Belevágnátok a tanulásba? Sosem késő! Az https://oktatozone.hu/ oldalon mindent megtaláltok!