A pékségben sem fázna az ember egy ilyen fűtés rendszerrel

A pékáruk világa mindig is foglalkoztatott, bár teljesen másképp viszonyultam hozzájuk gyerekként, mint most. Gyerekként az, hogy péksütemény van az asztalon, egy teljesen magától értetődő dolog volt. Anyukámnak megvolt az a helye, ahonnan mindig beszerezte az olcsó pékárút és azt ettük. Nem panaszkodtunk a minőség vagy bármi miatt, azt se tudtuk, hogy vannak alternatívák egyáltalán arra, amit anyukánk hoz. Iskolába menet is sokszor bementem a pékségbe, ha volt egy kis megtakarított zsebpénzem. Megvolt ennek is a különlegessége. Mivel itt már elvileg a saját pénzemet költöttem, ezért bármit választhattam. Így pedig új ízeket és péksütemény fajtákat tapasztalhattam meg.

Ez a tendencia pedig tovább erősödött, mikor elköltöztem otthonról, és elkezdtem a saját életemet. Budapesten sokkal több pékség volt, mint Győrben, úgyhogy kíváncsian próbálgattam ki a különböző helyeket. A barátaim körében egyébként elhíresült, hogy egyfajta pogácsa szakértőnek tartom magamat. Nagyon szeretem a pogácsát, viszont rengeteg olyat ettem életem során, ami hagyott egy kis kívánnivalót maga után. A különös az, hogy a legfurcsább helyeken ettem életem legjobb pogácsáit. Volt például egy kisbolt a kollégium mellett, ahol valami közeli pékségből rendelték be a pogácsát. Ez pedig elképesztő volt. Kicsit sajtos és elég nagy, tökéletes volt egy kollégista számára.

Történetem azonban ott tetőzött be, mikor rendesen elkezdtem dolgozni egy pékségben. Sajnos életemnek nem tartozik a nagy élményei közé. A pékségben nagyon sötét volt, ráadásul egy olyan pozícióra alkalmaztak, ahol alig volt mit csinálnom. Mások ennek örültek volna, én azonban nem ezért jöttem ide. Ráadásul így sokkal lassabban is telt a nap. Ettől függetlenül, azért tanultam pár hasznos dolgot is az ott töltött időm alatt. Az egyik ilyen például, hogy miként kell liszteszsákot cipelni. Azt hittem erős vagyok, de mikor az ember 50 kilót emel fel, akkor nem számít az erő, csak a technika. Szerencsére a többi pék megmutatta, hogyan lehet a legkönnyebben megcsinálni és utána már nem volt probléma.

Az életben egyébként számos ilyen dolog van. Azt hisszük róluk, hogy nincs rájuk alternatíva, aztán az egyik nap szembejön velünk egy Fűtésrendszerek nevű oldal, ami megváltoztatja a gondolkodásunkat fűtés rendszer témában. A problémám az volt, hogy nagyon költséges és rossz is volt a gázbojler a házunkban. A barátnőmmel éltem együtt és rengeteg rezsit fizettünk. Egyik nap elkezdtem gondolkozni azon, hogy milyen alternatívát tudnék erre találni és az elsők között adta ki a Fűtésrendszerek oldalát a kereső, a fűtés rendszer kulcsszóra. Úgy gondoltam, hogy ez talán valami jó előjel lehet, ezért rá is kattintottam.

Meglepődtem, mikor először felléptem az oldalra, mivel egy fűtés rendszer témában mozgó cég honlapját nagyon nem így képzeltem el. Rengeteg design elem volt, mégsem érződött azonban zsúfoltnak a hely. Kis ikonok közül lehetett választani, hogy éppen melyik szolgáltatás az, ami érdekel minket. Ez a fajta kényelem pedig elő tudja segíteni azt, hogy egy neten böngésző ügyfélt meggyőzzenek. Már ezzel mutatni akarják, hogy igen, ezek a bonyolult fűtés rendszerekkel kapcsolatos folyamatok, náluk tisztán átláthatók. Egyébként rengeteg féle szolgáltatás volt elérhető náluk, ami megérdemel pár szót, amit rászánok.

A fő kulcsszó az elektromosság volt. Ezzel az új megoldással rengeteg pénzt meg tudunk spórolni. Ráadásul én alapból utáltam gázzal fűteni, mivel mindig féltem, hogy berobban. Nem is beszélve azokról a rémtörténetekről, mikor gázszivárgás van és az emberek elkábulnak. Az elektromosság egy sokkal kiszámíthatóbb alternatíva és ez nekem nagyon tetszett. Ha van pénzünk és igényünk rá, akkor a Fűtésrendszerek cégtől igényelni tudunk elektromos futószőnyeget, padlófűtést. De egyszerűbb dolgokra is gondolhatunk, amik hasonlóan hasznosak tudnak lenni egy hideg téli napon. Ilyen például az elektromos törülközőszárító. Mindig elképzeltem, hogy milyen lenne egy ilyen az otthonomban, a Fűtésrendszerek oldaláról pedig ez az álom akár valósággá is válhat. Lehet még tőlük rendelni elektromos fűtőpanelt is, ami kiváló lehet az ember garázsába.

Ez azonban csak a jéghegy csúcsa volt, ha a kezdőlapon tovább teker lefele az ember, akkor még rengeteg fajta és féle fűtés rendszert tud találni. Számomra ez lenyűgöző volt, hiszen, ha bevált náluk majd az elektromos fűtésre váltás, akkor más dolgokat is be tudok szerezni, amik érdekelhetnek. De térjünk rá az én fő témámra, amit az előbb említettem. Volt valamennyi fogalmam arról, hogy az elektromos fűtés miként működik, de azért volt rengeteg homályos folt, amiket reméltem, hogy a Fűtésrendszerek oldala ki tud majd tisztítani. Ahhoz, hogy elérjem a többi fűtés rendszer között, az elektromos fűtés kategóriák, nem kellett mást tennem csak rákattintanom a kezdőlapon található első ikonra. Hihetetlen, hogy mennyire egyszerű volt. Ezután pedig elkezdődhetett az informálódás arról, hogy miért is éri meg az elektromos fűtés.

A tájékoztató kellően részletes volt és a tagolásra sem lehetett panasz. Több képpel is volt tarkítva, úgyhogy az ember sosem érezte azt, hogy egy végtelen, unalmas szöveget olvas. Erre a tájékoztató szövegre is jellemző volt az oldal általános modernitása, illetve a felhasználóbarát hozzáállása. Meglepődtem még én is, hogy mennyire élveztem a szöveg olvasását, pedig egész idegen téma volt számomra. Többször éreztem azt közben, hogy pontosan azokat a kérdéseket válaszolta meg, amiket már megfogalmaztam korábban a fejemben. Az is említésre méltó még, ahogy meg volt fogalmazva a szöveg. Eléggé specifikus témáról szólt, mégsem érződött túlságosan száraznak. Úgy tudta megőrizni a szöveg a szakmaiságát, hogy közben nem ment át bonyolultba. Ez pedig egy olyan cég ismertetőjele, ami azt szeretné, hogy az ügyfél pontosan tájékoztatva legyen, mielőtt még felhívná őket.

A kapcsolat felvétele egyébként nagyon egyszerű volt. Már a tájékoztató szöveg olvasása közben feltűnt egy kis rubrika, amelynek a tetején „ajánlatkérés” felirat volt. Nagyon jól volt ez a kis részleg is kialakítva, mivel itt az összes információt megadhattuk, ami egy új fűtés rendszer telepítéséhez szükséges lehet. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én utálok felkészületlenül belekezdeni valamibe. Ezért nagy segítségemre volt, hogy online, a saját tempómban tudtam tájékozódni, és nem az történt, hogy rákérdeztek valami információra, miközben már a telefonon voltunk és nem tudtam válaszolni. Itt láthattam, hogy milyen adatok kellenek a házamról és utánuk is néztem.

Zárásnak pedig már csak egy dolog volt hátra: felhívni őket. Ez volt talán a legegyszerűbb és legkényelmesebb része az egésznek. Nagyon hamar felvették a telefont és végig annyira kedvesek, illetve odafigyelők voltak, mint ahogy azt az oldal kialakításából gondolhatta az ember. Maximálisan elégett voltam a szolgáltatásukkal és bárkinek ajánlom, aki fontolgatja a fűtés rendszer cseréjét.