Mozogj, túrázz sokat, hogy jobb formában légy. A Cultractive segít!

Sosem voltam olyan ember, aki különösebben megszállottja lett volna az egészséges életmódnak, odafigyelt volna magára. Éltem az életem a megszokott rutin szerint, egészen egy bizonyos pontig. Éppen munkába igyekeztem, és betértem a szokásos pékségbe a reggelimért. Ám amikor a metróból jöttem felfelé, leállt a mozgólépcső, és kénytelen voltam felgyalogolni. Nem túl hosszú szakasz, de mire a tetejére értem, azt hittem, kiköpöm a tüdőmet. Ekkor támadt fel bennem először a gondolat, hogy valamit változtatni kéne, mert nagyon nem vagyok formában. Persze nem olyan radikális, hisztérikus megoldásban gondolkodtam, mint sokan az ilyen felismerést követően, hogy azonnal abbahagyom az evést és eszeveszetten mozogni kezdek, mert annak csak rossz vége lehet. Ehelyett azt határoztam el, hogy kirándulni, túrázni kezdek, és ehhez a https://www.cultractive.eu/tura/ajanlo oldal tökéletes társnak bizonyult. Itt ugyanis számos érdekes és izgalmas ajánlót találni, emellett pedig akár a saját útvonaladat is megtervezheted! Nekem pedig pont arra volt szükségem, az életmódváltáshoz, hogy a saját tempómban kezdhessem el.

Persze minden azzal kezdődött, hogy alaposan átgondoltam a táplálkozásomat. Az eddigi, szénhidrátban gazdag, hizlaló ételeket lecseréltem fehérjében és vitaminokban bővelkedő ételekre, és emellett határoztam el magam a túrázásra. A https://www.cultractive.eu/tura/ajanlo oldalon első sorban Győr és környéke a főszereplő, ami tőlem ugyan kicsit messze esik, de ez nem tántorított el attól, hogy kipróbáljam egy-két előre elkészített útvonalukat. A barátnőm is nagyon támogató volt ebben, azt mondta, hogy büszke rám, és velem tart, bármerre indulnék is. Első körben kinéztünk magunknak egy rövidebb kirándulást, így hát a hétvégén autóba ültünk, és elmentünk odáig, hogy gyalog folytassuk a kijelölt utat. Mindössze két és fél órát sétáltunk, de a jó levegő, a mozgás és az egészséges, tápláló de nem elnehezítő ebéd, amit magunkkal vittünk, kifejezetten jól esett. Aznap finoman szólva nem kellett nekem altatót énekelni, ha érted, mire gondolok. Hazaértük, és én szinte elájultam. De ez is egy remek kezdet volt, úgy érzem!

Azóta, ha van egy kis szabadidőm, gyakran fellátogatok a https://www.cultractive.eu/tura/ajanlo oldalra, és utánaolvasok egy-egy túraútvonalnak, amit a jövőben jó lenne megcsinálni. De a térképes lehetőségüket is használom, ugyanis itt, Budapest környékén vagy Pest-megyében is bőségesen akad olyan terep, illetve annyi látnivaló, amit igazán megéri felkeresni. Bőségesen elég, ha HÉV-re vagy vonatra szállsz, kimész valameddig, és onnan gyalog indulsz tovább. Így még arra sem lesz gond, hogy a túra után holtfáradtan még haza kell vezetni. De ugyanígy elmehetsz akár várost nézni is, az is kifejezetten embert próbáló tud lenni, ha elég hosszasan és intenzíven csinálod. Mindezekre kiváló ajánlókat találhatsz a https://www.cultractive.eu/tura/ajanlo oldalon, ha ilyesmihez támadna kedved.

Körülbelül két hónapja már, hogy nekiálltunk intenzíven túrázni és felfedezni a https://www.cultractive.eu/tura/ajanlo oldal segítségével. És tudjátok mit? Már ennyi idő elteltével is érezni a hatását. Ezek az ajánlók és összeállított túrák, de a túratervező is mind-mind kitűnő segítséget jelentenek a mozgáshoz, felfedezéshez, aktív kikapcsolódáshoz. Ma már egyáltalán nem visel meg, ha lépcsőznöm kell vagy egy hosszabb szakaszon sétálnom. Az elhatározás és az akarat csodákra képes. És a lehetőség, hogy a cultractive.eu segítségével megtervezzem a kirándulásainkat, illetve felfedezzem apránként Győr-Moson-Sopron megyét, szintén az.

Bármerre tervezel is indulni, bármekkora útban gondolkozol is, érdemes felkeresni ezt a portált, és vagy az ajánlatok között keresgélni, vagy megnézni, hogy mennyi időt vesz majd igénybe a terved, hány pontot érdemes érinteni közben. Hihetetlenül hasznos, egy esélyt mindenképpen megér! Sőt, a beszámolók alapján akár a mások tapasztalataira is alapozhatsz, mások túráit is megismételheted. Nem szégyen, hiszen ha mozgásról, sportról, kirándulásról van szó, minden egyes megtett lépés hasznos.