Így vettem rá magam a kenyérsütésre

Amióta csak a városba költöztem és felfedeztem a barátságos hangulatú kis pékséget a munkámba vezető úton, már elképzelhetetlenek számomra a hétköznap reggelek anélkül, hogy be ne térnék oda valami finomságért. Szinte a szenvedélyemmé vált, hogy belépek a kellemes süteményillatban úszó helyiségbe, és szemügyre veszem az aznapi kínálatot. A mindig mosolygós eladó büszkén kínálja felém a frissen sült termékeket, a ropogós, maggal szórt kifliktől kezdve, a szivárvány színeiben pompázó, cukormázas fánkokon át, az édes vagy sós tölteléktől duzzadó croissant-okig. Bármit is választok, mindig jó kedvvel indul a napom, mert tudom, bármi is vár rám az irodában, ezek a friss süteménycsodák ott lapulnak majd kis papírzacskókba csomagolva a táskám mélyén, hogy megvigasztaljanak. Már csak egy gőzölgő kávé vagy tea kell mellé és egyből kibírható az a hétfő reggel…

Múlt hét elején hosszas lelki vívódás után sikerült ellenállnom a kísértésnek, hogy visszaaludjak a harmadik ébresztő megszólalását követően, úgyhogy kikászálódtam az ágyból, egy gyors tornával életet leheltem a végtagjaimba, majd összekészültem és kiléptem az ajtón. Elindultam a megszokott útvonalon a munkahelyem irányába. Különösen borús és nyomott reggel volt, csupán az tartotta bennem a lelket, hogy hamarosan kedvenc süteményeim között válogathatok, így megszaporázva a lépteimet befordultam a sarkon és a pocsolyákat kerülgetve igyekeztem a pékség felé, alig várva, hogy megérezzem a hívogató tésztaillatot. Ha nem lett volna elég a borús idő miatti rossz kedvem, odaérve hideg zuhanyként ért az ajtón fityegő kis tábla, amelyen ez állt: Felújítás miatt ideiglenesen zárva vagyunk.

Miután nem sikerült elfogadnom a tényt, hogy ezentúl határozatlan ideig száraz, áruházi kiflivel kell beérjem, úgy döntöttem a kezembe veszem az ügyet és nekiállok házilag megsütni a másnapi reggelimet. El is kértem anyukámtól a jól bevált recepteket, amelyekből gyerekkoromban sütött nekem és a testvéreimnek uzsonnához való zsömléket. Mivel azonban korábban nem gondoltam a sütésre így nem is igazán volt hozzávaló felszerelésem. Szerencsére anyukám, aki jóval jártasabb a témában, ajánlott nekem egy webáruházat, ahol kedvemre összeválogathattam a szükséges eszközöket.

Miután végig néztem az oldalt, arra a következtetésre jutottam, hogy az 50 százalék oldala, (amelyet ezen a linken lehet elérni: https://www.50szazalek.com/) teljesen megfizethető, sokszor kedvezményes áron kínál termékeket, amelyek közül kategóriák szerint is válogathatunk. Ha szerencsénk van a keresett termékünket néha megtalálhatjuk a napi, – illetve villámakciós termékek között. Mivel nekem nem volt konkrét elképzelésem, csak azt tudtam, hogy szükségem van valamire, amiben kenyeret süthetek, a konyhai eszközök és gépek kategóriájában kezdtem nézelődni.

Több hasznosnak bizonyuló eszközön is megakadt a szemem, de végül négy termék került a kosaramba. Először is találtam egy 6 literes kelesztőtálat, amelyre mindenképpen szükségem lesz kelt tészták készítésekor, ugyanis gyúrásra, kelesztésre és a sütemény frissen tartására is alkalmas. Továbbá vettem egy szilikonos kenyérsütő formát, amely tepsi hiányában nagy segítség lesz kezdésnek, valamint a croissant vágót sem tudtam otthagyni. Bár nem volt rá különösebb szükségem, de elcsábultam egy mini vattacukor-készítőgépnek is, mert ránéztem és egyből felidézte bennem, mennyire szerettem régen ezt az olvadós édességet. Habár nem voltam benne biztos, hogy valóban ki fogom tudni használni, az oldalon azt az információt találtam, hogy tizennégy napon belül indoklás nélkül vissza lehet küldeni a terméket, így azzal nyugtattam magam, hogy ha időközben meggondolnám magam ez utóbbi termékkel kapcsolatban, akkor se fog a nyakamon maradni.

Ha már az oldalon jártam rápillantottam miket kínál még az áruház. Azt hiszem kijelenthetjük, hogy az 50 százalék egy meglehetősen hasznos webshop bármilyen kategóriában is keresgéljen az ember. Barkácstermékekkel, sportcuccokkal, műszaki cikkekkel, és ajándékötletekkel is kecsegtet, de még szépségápolási, baba-mama és kisállattartással kapcsolatos cikkeket is árulnak.

Az oldal szerint a termékkínálat hetente megújul, ezért ha valakinek beváltak az itt vásárolt holmik, érdemes lehet alkalmanként visszanézni az oldalra. Már csak azért is, mert külön szekció van a szezonális termékeknek, amelyek közt szintén minden kategóriában találunk előnyös árú cikkeket. Fizetés szempontjából több opcióból is választhatunk, utánvét, illetve a bankkártyás fizetés is megoldott. Ár-érték arányban teljesen korrektnek tűnik a cég és a termékekre szervizgaranciát is biztosítanak. Persze anyukám már elmondta mennyire elégedett velük, azért megnéztem a véleményeket is, amelyek közt többen dicsérik az ügyfélszolgálatot és a gyors szállítást. Megtudtam, hogy az https://www.50szazalek.com/ oldala 2019-ben Megbízható Bolt minősítést is kapott, ami meglehetősen jól hangzik, ugyanis nekem már többször is csalódnom kellett, mikor különböző webshopokról rendeltem, miután vagy nem felelt meg a kapott termék a képnek és a leírásnak, vagy csak nehézkesen, hosszadalmas levelezés vagy telefonálás után sikerült elérnem, hogy visszavegyék a terméket. A cég hetvenkét órán belüli szállítást ígér, amelynek ára a megrendelt termékek súlyától függ.

A webshopnak Facebook, illetve Instagram oldala is van, amelyeket érdemes lehet követni, ha valaki rendszeres vásárlójukká válik.

Én a rendelésemet az oldalon ígértek szerint, három munkanap alatt megkaptam, és pontosan azt kaptam, amire számítottam, így nem kellett felvennem a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, de anyukám buzdított, hogy ha bármilyen termékkel probléma adódna nyugodtan keressem őket, mert készségesen segítenek mindenben, és amennyiben ők hibáznak rendkívül gyorsan orvosolják a problémát.

Természetesen amint időm engedte, azonnal ki is próbáltam az új konyhai eszközeimet, így ezen a héten már a saját, házi készítésű süteményeimmel a táskámban indultam munkába, és bár nem lettek olyan szépek, mint a kedvenc pékségem remekei, büszkén kaptam őket elő a kávészünetben. Végül a vattacukor-készítő gépet is megtartottam, miután az unokahúgom felfedezte és természetesen odáig volt érte.

Miután teljesen meg voltam elégedve a bolttal, azóta többször is visszatértem az oldalukra, és rendeltem tőlük fotelvédő takarót a kutyám fekhelyére, így azóta a napi szintű szőrporszívózást és párnamosást is megspórolom. Most ahelyett is van időm a konyhában tüsténkedni. Illetve újabban más konyhai kiegészítőkkel is erősen szemezek, mert amióta belevetettem magam a sütésbe, kedvet kaptam a főzéshez is, és a webáruház természetesen még számtalan terméket kínál, amik ebben is a segítségemre lehetnek. Így talán az se ér majd annyira felkészületlenül, ha netalán a kedvenc éttermem is egy nap úgy dönt, hogy nem szállít házhoz…

Bár titkon még mindig borzasztóan várom, hogy újra nyisson a pékség, és minden nap vágyakozó pillantást vetek munkába menet a most üresen tátongó kirakatra, felidézve a kellemes reggeleket, meg kell mondjam hálás vagyok anyukámnak, amiért megtanított sütni és, hogy megmutatta az 50 százalék oldalát, mert sok olyan termékre bukkantam, amelyekre korábban nem is tudtam, hogy szükségem van, most mégis jelentősen megkönnyítik a mindennapjaimat, illetve a konyhai árucikkeiknek hála a reggeli öröméről sem kell lemondanom.