Az online pékségem a keresősor elsői között van már

A pékségek mindig is különleges helyet foglaltak el az életemben. Sokáig csak úgy vettem őket, mint a mindennapokat megtörő, kis különleges helyeket. Ez akkor volt még, mikor otthon laktam. Az egyik barátommal néha összetalálkoztunk iskola előtt és együtt elmentünk a pékségbe. Nem lett volna szükségünk rá, elvégre otthon is kaptunk reggelit, de mégis, a szertartás kedvéért megtartottuk ezeket a kivételes alkalmakat. Ilyenkor emlékszem, hogy olyan jó volt csak beülni a pékség egyik kis székéhez. Szürcsölgetni a kávénkat és nézni, ahogy lassan felkel a nap és ráragyog a kis, unalmas városunkra. Ezekben a pillanatokban minden perspektívába helyeződött. Nem számított az, hogy egy fél óra múlva már az iskolapadban fogunk ücsörögni. A reggel békés élménye feltöltött minket egész napra és nem kételkedtem abban, hogy jól fogom-e érezni magamat.

A kisvárosi élet azonban nem tartott örökké. Pár év múlva mindketten felköltöztünk Budapestre és ekkor kezdődött csak igazán a pékségek aranyokora. Pesten jóval több pékség volt elérhető. A választék mellett azonban a minőségben is nagy ugrást tapasztaltunk. Persze ez magával vonzotta azt is, hogy az árak is hasonlóan emelkedtek. Volt azonban pár kézműves pékség, ahol viszonylag olcsón, olyan termékeket tudtunk beszerezni, amikhez semmi korábbit nem tudtam volna hasonlítani. A pékségek innentől kezdve már nem az ünnepi alkalmakat jelentették, hanem a kis gyülekezőhelyeket, megállókat napközben. Ide ült be az ember két óra között, vagy itt reggelizett, esetleg elütötte az időt, ha egyedül maradt.

Volt egy pékség, amit mindennél jobban szerettem. Bár drágább volt, mint a többi, az egyedi kínálat miatt mindig visszatértem ide. A szerencse még abban is a pártomra állt, hogy az eladók nagyon kedvesek voltak. Egy idő után már mindenki ismerte a nevemet, ez pedig hatalmas örömmel töltött el engem. Azóta már lediplomáztam és nem nagyon járok pékségekbe. Ettől függetlenül a hangulatuk velem maradt és tovább akartam én is adni azt az érzést, amit gimnazista koromban átéltem.

Pékséget alapítani azonban egy eléggé rizikós vállalkozás, különösen, ha nincsen egy egyedi ötletünk. Én azonban nem szenvedtem ötletekben hiányt és arra gondoltam, milyen szuper lenne, ha alapítanék egy olyan pékséget, ami csak online üzemel. Meg is akartam csinálni az oldalamat, ekkor azonban rájöttem, hogy nem igazán értek az informatikához. Keresni akartam egy olyan helyet, ahol az összes ilyen problémámat megoldják helyettem. Az interneten egy Online marketing tanácsadás és kivitelezés felirat ragadta meg a figyelmemet. Rákattintottam a feliratra és egy Keresőben Első nevű oldalon találtam magamat.

Ez egy beszédes név, mivel elsődleges szolgáltatásukként azt ajánlják, hogy a keresési találatok között az oldalunk előkelő helyet fog elfoglalni. Erre a részletre én még nem is gondoltam akkor, mikor elhatároztam, hogy honlapot fogok készíteni. Ahogy elkezdtem olvasni a Keresőben Első tájékoztatóját rájöttem, hogy mennyi buktató lett volna még, ha egyedül magamra vállalom azt, hogy elkészítsek és karbantartsak egy oldalt.

A Keresőben Első Online marketing tanácsadás és kivitelezés szolgáltatása többrétű. Ahhoz, hogy informálódjunk róluk, nem kell mást tennünk, mint elkezdeni lefelé tekerni az oldalon. A visszatérő ügyfeleknek pedig nem kell túl sokat keresgélniük, ha az elérhetőségeikre kíváncsiak. A telefonszám és az email is megtalálható az oldal legtetején, határozottan elkülönítve az oldal összes többi részétől. Nekem nagyon tetszett, hogy ekkora hangsúlyt fektettek arra, hogy könnyedén lehessen kezelni az oldalukat. Ebből is tudhattam már, hogy mire számítsak a saját honlapomnál, ha úgy döntök, hogy rájuk bízom annak megszerkesztését.

Online marketing tanácsadás és kivitelezés

Először itt hallottam azt a fogalmat, hogy keresőoptimalizálás. Ez egy olyan folyamat, amelynek során különböző módszerekkel elérik azt, hogy oldalunk a keresési találatok elsői között szerepeljen. Ez szerintem hihetetlenül fontos a digitalizált világunkban. Az internet egy óriási versenytér, ahol nem csak a lokális boltokkal kell versenyeznünk. Egy ilyen átfogó Online marketing tanácsadás és kivitelezés szolgáltatás nélkül sajnos nagyon könnyen megeshet velünk, hogy oldalunk nemhogy az első oldal alján fog kullogni, hanem akár a keresési találatok negyedik oldalára is átkerülhet. Legyünk őszinték magunkkal. Ha azt látjuk,hogy egy oldal ilyen hátul található, nem igazán fogjuk azt érezni, hogy ez lesz majd számunkra az ideális. Lehet, hogy kiváló, vagy egyedi szolgáltatást nyújtanak, ha nincsenek jó helyen a keresések között, akkor semmi nem ér ez a sok erőfeszítés.

Az interneten különböző algoritmusok uralkodnak. Ezek ismerete feltétlenül szükséges ahhoz, hogyha sikeresek akarunk lenni a digitális térben. Ezeknek a működése ráadásul határozatlan időközönként változik. Elengedhetetlen, hogy legyen mögöttünk egy olyan csapat, akiknek külön az a munkája, hogy erre odafigyeljenek. Így rengeteg kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat. Nem csak időt spórolunk ezzel, hiszen szerintem egy átlagos ember egymaga nem is igazán tudná átlátni ezt az egész rendszert.

A Keresőben Első azonban még ennél is többet ajánl számunkra. Egy internetes webshopnál még arra is érdemes odafigyelni, hogy miként van megtervezve a honlapunk. Mint már a bejegyzésem elején említettem, nagyon fontos, hogy lássuk, hogy egy oldal igényes. Ebből tudjuk levonni rögtön azt a következtetést, hogy a szolgáltatásuk is hasonló lesz. Ha egy Online marketing tanácsadás és kivitelezés szolgáltatást nyújtó csapat áll mögöttünk, akkor nem kell aggódnunk a honlapunk miatt. A Keresőben Első vállalja azt, hogy megtervezi a honlapunkat. Így az oldalunk minden modern követelménynek meg fog felelni és sosem kell azt éreznünk majd, hogy le vagyunk maradva a többivel szemben.

A Keresőben Elsőről a vélemények is rendkívül pozitívak. Több cégtől is lehet olvasni, hogy mennyire meg voltak elégedve az Online marketing tanácsadás és kivitelezés szolgáltatásukkal. Nekem ez volt a legfontosabb. Egy cégnek semmi érdeke nincsen abban, hogy a Keresőben Elsőt úgy fényezze, hogy nem jogos az érdem. Mivel ennyi jó vélemény volt, úgy döntöttem, hogy nem fogok tovább gondolkozni. Leteszem a voksomat a Keresőben Első Online marketing tanácsadás és kivitelezés szolgáltatása mellett.

Felhívtam őket és nagyon rövid időn belül fel is vették a telefont. Megbeszéltük azt, hogy milyen szolgáltatásukat akarom igénybe venni. Persze volt még pár kérdésem, olyan részletekkel kapcsolatban, amikkel nem voltam teljesen tisztában. Az ilyen kérdéseket egyáltalán nem vették unottan, vagy türelmetlenül. Szépen elmagyaráztak nekem mindent és egyszer sem éreztem azt, hogy csak nyűg lennék rajtuk. Miután megbeszéltük azt, hogy miként és hogyan szeretném megtervezni a honlapomat, jöhetett a legnagyobb teszt. Egy ilyen együttműködés során a legfontosabb az, hogy mindig el lehessen érni a megbízott céget. A Keresőben Első csapata pedig, akárhányszor hívtam őket, azonnal felvették a telefont. Az emailekre is hasonló gyorsasággal válaszoltak. Nekem pedig azóta nincsen semmi gondom az internetes érvényesüléssel.