Siófoki pékek nyomában

Nem gondoltam volna, hogy a nyaralásom úti célját a péksütemények fogják meghatározni – mégis ez történt!

Pár nappal ezelőtt a kedvenc pékségemben a kakaós csigák és túrós táskák között válogatva beszélgetésbe elegyedtem az eladó lánnyal – ahogy az már ilyenkor lenni szokott, előkerült mindenféle, de a rekkenő hőségre való tekintettel hamar a vízpartra meg a nyaralásra terelődött a szó. Megemlítettem, hogy évek óta nem jártam már a Balatonnál, mire Edina szeme rögtön felcsillant, és azonnal rávágta, hogy szerinte akkor menjek Siófokra. Először szkeptikus voltam: persze, Siófok, hát mindenkinek ez jut eszébe elsőnek a Balatonról, de ez olyan közhelyes… meg különben is, tuti nem találnék már szállást… De Edina nem hagyta magát, és tovább győzködött: de, de, menjek csak Siófokra, hát nem hallottam még róla, hogy üzemel ott egy közel száz éves múltra visszatekintő sütöde? A szálláson meg ne aggódjak, arra tud egy tuti weboldalt: a https://siofokszallas.info-t.

Mire becsomagolta nekem a másnap reggeli fahéjas csigáimat, meg is lettem győzve: oké, megnézem én azt az oldalt, ha annyira ajánlgatja. Meg azt a sütödét. Végül is tényleg imádom a péksüteményeket.

Otthon rá is kerestem az Edina által javasolt oldalra, és hamar megértettem, mért volt benne annyira biztos, hogy a szálláskeresés nem lesz gond. Az oldal egyrészt könnyen áttekinthető és rendkívül felhasználóbarát, másrészt pedig tök király apartmanokat és panziókat ajánl, közel a belvároshoz és a vízparthoz. A leírásban ugyan figyelmeztetnek arra, hogy érdemes időben foglalni, ha nem akarunk lecsúszni a kiszemelt helyszínről, de azért nem kell csüggednünk akkor sem, ha csak a nyár derekán jövünk rá, hogy éppen Siófokra vágyunk – van ugyanis egy szuperjó szolgáltatásuk, ami éppen az olyan hirtelen ötlettől vezérelt utazókra lett szabva, mint amilyen én is vagyok. A közvetítőirodájuk tudniillik arra szakosodott, hogy olyan embereknek nyújtson segítséget a szálláskeresésben, akiknek az életvitele nem teszi lehetővé, hogy hónapokkal korábban lefixálják a nyaralásukat, és lefoglalják a szobát vagy apartmant, ahol meg szeretnének majd szállni. Mivel komoly tapasztalattal rendelkeznek a vendéglátásban, biztosak lehetünk benne, hogy az általuk közvetített szállás meg fog felelni az igényeinknek – már néhány alapinformáció birtokában is fel tudják mérni ugyanis, hogy milyen típusú vendéghez milyen szálláshely passzolna leginkább. Ha pedig valamilyen fatális körülmény folytán mégsem lennénk a szállásunkkal elégedettek, segítenek abban is, hogy másikat keressenek nekünk. Ráadásul mindezt ingyen.

Szóval tényleg pont rájuk van szükségem.

Meg egy csomó kakaós csigára abból a nagy múltú siófoki sütödéből.

Úgyhogy nagyon úgy fest, hogy én idén a https://siofokszallas.info segítségével fogok nyaralni. Ajánlom ugyanezt mindenki másnak is, aki szereti a Balatont, Siófokot – és a kakaós csigát!