Egy jó pékségben bármiről lehet beszélgetni – akár fotósokról is

Szerencsére néhány éve egy, a lakásomhoz elég közel lévő munkahelyet sikerült magamnak találnom, miután ideköltöztem. Amit tudni kell rólam, az az, hogy imádom a finom és friss pékárukat, így hát nagyon örültem, mikor pár hét után rátaláltam egy nem messze lévő, kis pékségre. Ugyan kicsi volt és elég bujtatott helyen, mégis folyamatosan voltak vevői, és nem véletlenül: ritkamód finom termékeik voltak, amelyeket ott helyben készítettek el, így hát jómagam is hamar a törzsvásárlójukká váltam, sőt sokszor még reggel is korábban felkeltem, hogy még el tudjak menni némi friss kenyérért – és persze nagy ritkán becsúszott a kosaramba még pár finom falat is. Vagyis azért annyira nem ritkán…

Mi, törzsvásárlók egy idő után elkezdtük fel -, majd később megismerni egymást, már-már közösségi helyként is funkcionált az a pékség. Az egyik odajáró hölggyel, az aznap feltűnően jókedvű Petrával sikerült szóba elegyednem a minap, aki elmondta, hogy nemrégiben jártak egy családi fotós hölgynél, Szoboszlai Krisztinél és előző nap kapták meg a retusált képeket, amikkel elképesztően elégedettek lettek. Boldogan mesélte, hogy egyáltalán nem volt könnyű a döntés, hiszen már jártak családi fotós témákkal foglalkozó fényképészeknél, viszont már nem egyszer nem azt kapták végeredményként, amire a portfólió alapján számítottak, így a vége nagyon gyakran csalódás lett – itt viszont, azt mondta, pontosan azt kapták, amit szerettek volna, vagyis igazából eddigi tapasztalataik alapján még annál sokkal jobbat is és nagyon sajnálták, hogy csak az alap csomagot merték választani próbaként.

Kérdésemre újabb történetbe kezdett – immár a pékségen kívül – , részletesen elmondta, hogy milyen csomagok is érhetőek el Szoboszlai Krisztinél és miért volt jó, hogy hozzá találtak el. Egyrészt a három fő csomag a családi fotók esetén az alap, az exkluzív és a VIP, illetve elérhető egy úgynevezett sok képes csomag is, azok számára, akik biztosan nagyobb mennyiségű képet szeretnének készhez kapni. Az alap csomag választása esetén 12 db kép kerül a családhoz teljes, abszolút profi retusálással, ebből 4 kép kiválasztható fekete-fehér színárnyalatúra is; amennyiben pedig több képet szeretnének a 12-nél, akkor sem kell kétségbeesni, mert némi felár ellenében válogathatnak még.

Az exkluzív csomagban természetesen már több jár, hiszen itt már 24 teljesen retusált kép lesz a végeredmény, kérés esetén itt pedig akár 7 kép is kérhető fekete-fehéren; ami fontos, hogy ezeknél a csomagoknál, hogyha stúdióban szeretnék elkészíttetni a képeket, akkor a bérleti díjat a családnak kell fizetnie. Ez már csak a VIP csomagnál nincs így, ami ugyan valóban nem olcsó, de tartalmaz igény esetén egy stúdióbérlést; egy gyönyörű fine art fényképalbumot; és egy fő részére (általában az anyukáknak) egy profi sminket és fodrászati lehetőséget, hogy minél szebben és magabiztosabban tündökölhessen a fényképeken.

Számomra nagyon érdekes volt, hogy mennyi mindenre kell figyelni a megfelelő fényképész kiválasztásánál, hiszen engem sosem vonzott a kamera – sőt -, de őszintén szólva Petra lelkesedése után én sem zárom ki, hogy esetleg egyszer elmennék egy ilyen fotózásra!