Uzsonnás és kenyértasakok is vannak most már a kínálatban

A pékségben egyre többen szerettek volna nem műanyag zacskót vagy papírtasakot, ezért bővítettük a kínálatot és most már vászon tasakokat is lehet vásárolni. Ezt eddig is sokan hozták magukkal, azonban most mi magunk is elkezdtük a gyártást.

A gyártás persze egy kicsit túlzó fogalom, ugyanis esténként én varrom otthon ezeket zsákokat, tasakokat, vászonból és után kerül rá a pékségünk logója. Egyre többek számára fontos a környezetvédelem és ebben most már mi is részt veszünk. Azt vettük észre, hogy egyre többen érkeznek saját tasakokkal, zsákokkal és abba kérik a péksüteményeket. Én is saját tasakba vásárolok, amit csak lehet, zöldséget, gyümölcsöt mindenképp. Most pedig, amikor megfogalmazódott bennünk, hogy mi is készítsünk a pékség saját logójával tasakokat, zsákokat, elkezdtem varrógépet keresni.

Így találtam rá a Varrógépgurura, ahol ipari és háztartási varrógépeket is találunk, a legnagyobb gyártók termékeit széles kínálatban, kiváló minőségben. Bár annak idején nekünk technika órán még kellett varrógéppel varrni, a tudás kicsit kifakult, de hamar visszajött. Nagyon jó kis varrógépet vásároltam a Varrógépgurun, köszönhetően a kapott szakmai segítségnek. Egyáltalán nem értek ugyanis a varrógépekhez és ez nem egy olyan dolog, amit kinézet alapján vásárol az ember.

A Varrógépguru olyan gyártók termékeit kínálja, mint a Singer, a Brother és sok egyéb más. A háztartási varrógépek között én a Brother gépekkel szemezgettem. A gyerekkoromban létező varrógépekhez képest ezek sokkal kisebbek, jobban egyben vannak és nagyon tetszetősek is. Olvastam, hogy mennyit fejlődött ez az iparág is, a technológiai fejlesztések révén pedig ma már vannak olyan varrógépek, természetesen ipari méretekben, melyek szoftverrel vezérelhetők.

Végül egy olyan varrógépre esett a választásom, ami hímzőgép is egyben. Így a jövőben, ha már nagyobb gyakorlatom lesz, akkor jobban ki tudom majd használni ezt az opciót is. Beépített hímzésmintából is több mint száz van benne, ebből 45 Disney-karaktert ábrázol. Azért is választottam ezt, mert terveim szerint egyre jobb és jobb leszek majd a varrásban és a pékség mellett egyéb környezetbarát holmikat is fogok majd gyártani. Például gyerekeknek uzsonnás tasakot, ilyenkor pedig jól jön egy vonzó mesefigura.

A varrógépben közel kétszáz beépített öltésminta is van, ráadásul ez egy érintőpaneles varrógép, színes LCD-kijelzővel és USB-csatlakozással. Hihetetlenül modern, ha csak belegondolok, hogy én pár évtizede milyen varrógépen tanultam az általános iskolában varrni, elképesztő a fejlődés. LCD-kijelző, USB és beépített Disney-hímzésminták? Valóban hihetetlen, nem igaz?

Pedig ez a valóság, és ez a valóság a Varrógépgurunak hála most már az én valóságom is. A varráskor is LED-fény világítja meg a felületet, ezen kívül állítható a szálfeszítés, automata módon történik a tű befűzése. Emlékszem, mennyit szerencsétlenkedtünk annak idején a technika teremben a befűzéssel meg az alsó cérna elszakadásával. Ez már tényleg a múlt. Az új gépem, amit a Varrógépguru tanácsára választottam ki, ráadásul kényelmes is, és csak 7 kilós, így, ha valahová el akarom vinni, nem kell cipekedni. Örülök, hogy ezt választottam és annak is, hogy most már egyre gyakorlottabb vagyok a varrásban is.

A Varrógépguru csupa olyan holmit is kínál, amire az ipari méretekben szükség lehet, de a háztartások számára is kínálnak például gőzállomásokat. Látva, hogy milyen jók is ezek, magam is megfontoltam egy ilyen beszerzését. De aki ipari méretekben gondolkodik, az is megtalál mindent a Varrógépgurun, eszközöket, berendezéseket, alkatrészeket. És persze a több mint húsz éves tapasztalat is nagy előny, a profizmus értékét nem lehet eléggé hangsúlyozni.

Így az új tasakokkal a pékségben mindenki nyert. Én tapasztalatot és sok-sok tanulási lehetőséget és persze a büszkeség érzését. A vásárlók pedig szintén örülnek a környezetbarát termékeknek, melyekkel bővült a kínálatunk.