Harapnivaló útnyilvántartó

Nagyon szeretem a különféle péksüteményeket. Sajnos, ennek a ténynek a szervezetem nem annyira örül, mivel édességükből fakadóan igen magas a cukortartalma ezeknek a finomságoknak, ami az egészségnek, hosszú távon, nem igazán tesz jót.

Ez persze nem akadályoz meg abban, hogy majdnem minden reggel elzarándokoljak a kedvenc pékségembe, ahol éppúgy juthatunk sós ínyencségekhez, mint édes falatokhoz.

Azt mondanom sem kell, hogy mindig bajban vagyok azzal, mit válasszak. Sosem tudom magamban egyértelműen eldönteni, hogy valamilyen lekváros süteményre, vagy inkább egy sonkás croissantra vágyom-e.

Erre a legmegfelelőbb válasz valószínűleg az lenne, hogy mindkettőre, csak hát nem szeretnék magamban plusz két kiló testsúlyt elintézni pusztán egy pékség-látogatással.

Szoktam azért néha gyakorolni az önmegtartóztatást, még, ha ez nem is látszik kívülre.

A legutóbbi látogatásomkor egy nagyon érdekes jelenetnek lehettem szem-és fültanúja. Egy nagyon szimpatikusnak tűnő pár összeveszett – azt már nem értettem teljesen, hogy min – és egy egészen teátrális színtérré változtatták a pékség bejáratát.

Annyit értettem csak, hogy valami roadrecord.hu nevű oldal említése is elhangzott, így arra gondoltam, hogy otthon utánajárok a konfliktus lehetséges okozójának.

Gyorsan oda is ültem a számítógépem elé, és elkezdtem tanulmányozni a roadrecord.hu oldalát, ahol rendkívül hasznos és értékes információkkal találkozhattam.

A nagyszerűen átlátható főoldal már rögtön egy útnyilvántartó apphoz irányított, amelyről korábban még nem hallottam.

A roadrecord.hu-n azonban megtudhattam, hogy ez az útnyilvántartó alkalmazás egy olyan applikáció, amely nemcsak automatikusan rögzíti útjainkat, hanem még üzleti-és magánutakra is bontja azokat.

Szintén megtudhattam a roadrecord.hu-ról, hogy ez az alkalmazás nem használja fel a mobilunk adatkeretét, sem pedig akkumulátorát.

Amit különösen megnyugtató volt hallani az az, hogy az app használata közben nem állunk folytonos megfigyelés alatt, továbbá mi magunk is beállíthatjuk azt az időintervallumot, amikor szeretnénk, hogy az automatikus rögzítés működésbe lépjen.

Arról nem is beszélve, hogy a piszkos anyagiak miatt nem kell túlzottan aggódnunk, hiszen – ahogy az a roadrecord.hu-n is fel van tüntetve – lehetőségünk van egy 14 napos, ingyenes próbaidőszak alkalmával letesztelni, hogy mennyire előnyös számunkra ez az útnyilvántartó applikáció.

Persze az igen meglepő lenne, hogyha valaki nem találná hasznosnak ezt az alkalmazást, mivel annak köszönhetően akár kevesebb, mint hét perc alatt is véglegesíthetjük a NAV-álló útnyilvántartásunkat.

Szintén nagyon szimpatikus volt a roadrecord.hu-n, hogy egy blogfelület olvasására is van lehetőség, amely igencsak hasznos információkat tartalmaz az útnyilvántartásról, valamint az adóoptimalizálásról.

Mindezt végig böngészve, csak arra tudtam gondolni, hogy el nem tudom képzelni, mi lehetett az oka annak, hogy az a temperamentumos pár a roadrecord.hu nevét kiáltotta egy vita közben.

A weblap ugyanis meglehetősen átlátható és jól érthető szövegekkel ellátott, így számomra elképzelhetetlen, hogy bárkinek is bosszankodást okozzon.

Persze, nem vagyunk egyformák, és arra sincs magyarázat, hogy miként kívánhatok minden egyes alkalommal sósat és édeset is egyszerre.